Barnboksonsdag – Handbok för superhjältar del 2

Det är onsdag och dags för en recension i kategorin barnboksonsdag. Idag vill vi tipsa om Handbok för superhjältar, del 2: Röda masken av Elias Våhlund och Agnes Våhlund.

Om boken:
”Om man drömmer om något tillräckligt länge kommer det en dag att bli verklighet. Lisa har klarat av sitt första superhjälteuppdrag, men det känns som om hon bara drömt det. För i hennes vardag är allt som vanligt: hon vantrivs i skolan och killgänget är värre än någonsin. De ger sig på de svagaste och mobbar alla, inklusive Lisa. Varje ledig stund läser Lisa i boken hon hittade på biblioteket, Handbok för superhjältar.”

Clara (7 år) tycker:
Den är jättespännande och det är roligt att hon hjälper människor och djur. Hamstrarna är roliga. Det är inte roligt när hon blir mobbad! Men Lisa är så cool när hon är superhjälte och jag vill vara som hon.

Mamma Anna tycker:
Det är roligt att fortsätta läsa om Lisa. Det märks allt tydligare att Clara verkligen uppskattar att det är en tjej som är superhjälten och det gör det lättare för henne att identifiera sig med boken.

Fakta:
Förlag: Rabén Sjögren
Ålder: 6-9 år
Antal sidor: 94
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa t.ex. hos Bokus eller Adlibris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *