Sinne för mord

Nu är det dags för nästa bok ur min hög med lästa böcker att recensera. I maj läste jag ut Sinne för mord av Mikael Ljung och här är mina tankar om boken:

Handling:
När den levnadsglada och tyvärr något slösaktiga ekonomen Louise Edler blir inbjuden till sin gamle vän Rolf Delselius herrgård i Bohuslän ser hon fram mot en avkopplande helg med alla utgifter betalda. Men det visar sig snart att Rolf har andra planer. Han har hittat en gammal handskrift och en karta inmurade i en av herrgårdens väggar och nu behöver han hjälp att leta efter den stora guldskatt som enligt dokumenten skall ligga gömd på gårdens marker. Louise går med på att bli hans kompanjon och till sin hjälp får de också Benedict Bengtsson, Louises gamla pojkvän som för tillfället hyr Rolfs skogvaktarstuga. Men skattletandet får ett abrupt slut då Rolfs fru, Anna, hittas död. Fastän polisen avskriver det hela som en tragisk olyckshändelse kan Louise inte släppa tanken att Anna i själva verket har blivit mördad. Men i så fall av vem och varför? Undan för undan dras nu de tre vännerna in i en kamp mot en okänd fiende. En fiende som hela tiden verkar ligga steget före. Sinne för mord är författarens debutroman och den första boken i en planerad serie med Louise Edler och Benedict Bengtsson i huvudrollerna.

Jag tycker:
Kort sagt är detta en spännande, lättläst och underhållande bok. Det är en bitvis lite rörig historia som nästan känns lite påskyndad. Här och där finns sex-scener som faktiskt känns miss-placerade i den här typen av bok. Det är mer en mys-deckare.

Mitt betyg blev ☕️☕️☕️ av 5 möjliga.

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Den var snabbläst.
2. Den var underhållande.
3. Den var mer mysig är blodig.

Fakta:
Förlag: Visto förlag
Antal sidor: 209
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Stort tack till Visto förlag för recensionsexemplaret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *