Neverworld

Jag har läst Neverworld av Marisha Pessl, som jag fått som överraskning i brevlådan och som har recensionsdatum idag. Detta är mina tankar om boken:

Handling:
Det var en gång, på den tiden då Beatrice Hartley och hennes fem bästa vänner på Darrow-Harker School var det tuffaste gänget i stan de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni och Beatrices pojkvän, plötsligt dog förändrades allt. Ett år efter examen återvänder nu Beatrice för en återförening på Wincroft den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar, hemligheter, förälskelser och planer med hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död? Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt.

Jag tycker:
Den här boken damp ner som en överraskning i brevlådan för någon vecka sedan och även om det är en bok som jag kanske inte hade valt på egen hand i bokhandeln eller på biblioteket, så tyckte jag mycket om den.

Boken fängslade mig från första sidan och jag mer eller mindre sträckläste den. Jag tyckte att själva historien var fascinerande och spännande, eller nej, snarare kuslig! Stundtals var den väldigt obehaglig, men jag kunde verkligen inte sluta läsa för jag var ju tvungen att få veta hur det skulle gå! Det är svårt att skriva mer utan att ge några spoilers, men jag rekommenderar verkligen boken till alla som gillar kusliga böcker för unga vuxna!

Mitt betyg blev ☕️☕️☕️☕️ av 5 möjliga.

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Historien nystades upp både framåt i tiden och baklänges.
2. Den är fängslande.
3. Stämningen i boken.

Fakta:
Förlag: Modernista
Antal sidor: 271
Utgivningsår: 2018

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Stort tack till Modernista förlag för recensionsexemplaret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *