Om du bara vågar

Det är dags för ännu en recension ur min stora hög med utlästa böcker. Denna gång har turen kommit till Om du bara vågar av Sylvia Lidén Nordlund:

Handling:
Mia har hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja.

Privatlivet däremot är sämre än någonsin. Mia vet att hennes beslut att skiljas är det enda möjliga, men Torbjörn och dottern Frida håller inte med. Bästa väninnan Serena som brukar stötta,har egna problem att brottas med. Mia känner sig ensam och tänker ofta på kurskamraten Ola även om hon tror att det är utsiktslöst.

Om du bara vågar handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter att ha gått in i väggen, att våga möta rädslan för att vara ensam och att våga ta för sig av livet.

Jag tycker:
Detta är en fantastiskt fin fortsättning på boken Allt det du måste. Här avhandlas en del andra dilemman men på samma fina sätt. Det är en viktig bok och jag tror att väldigt många kan känna igen sig i Mias dilemman.

Här kommer man huvudpersonen Mia ännu närmare och får följa hennes väg genom de livsval hon gör. Eftersom berättelsen är skriven i jag-form så kommer man extra nära. Läsaren fångas in redan från första sidan och jag hade mycket svårt att lägga den ifrån mig! Jag tycker mycket om Sylvia Lidén Nordlunds sätt att skriva och längtar verkligen efter att få läsa mer om Mia!

Boken (tillsammans med lite annat smått och gott) fick jag dessutom personligt överlämnad av Sylvia själv när jag träffade henne på bokmässan! Det är så trevligt när man får träffa sina favorit-författare sådär och prata en stund!

Mitt betyg blev ☕️☕️☕️☕️☕️ av 5 möjliga.

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Man får lära känna Mia närmare.
2. Den är skriven i jag-form.
3. Den är en riktig bladvändare.

Fakta:
Förlag: Förlagshuset Siljans Måsar
Antal sidor: 282
Utgivningsår: 2018

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Stort tack till författaren själv för recensionsexemplaret!

2 svar på ”Om du bara vågar

  1. Pingback: Välkommen | sylvialidennordlund.se

  2. Pingback: Annas fotnoter ger ”Om du bara vågar” fem av fem möjliga | sylvialidennordlund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *