Som nitroglycerin

Här kommer nästa recension från min utlästa bokhög: Som Nitroglycerin av Frida Moisto:

Handling:
När Niklas Bromander, känd som djävulens advokat, påträffas död i ett garage i centrala Jönköping får kriminalkommissarierna Lisa Engström och Sten Johansson fallet på sitt bord. Fallet skaver eftersom Niklas Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd. I samma veva försvinner Bromanders dotter spårlöst.
Lisa Engström, som trots sin unga ålder är ökänd inom poliskåren för sitt heta temperament, är den enda som högt uttalar orden alla på polishuset egentligen känner – att Niklas Bromander bara fått det han förtjänat. Snabbt inser utredarna att allting inte är som det ska i den välutbildade, högpresterande familjen.
När bilder på en fastbunden naken Hanna Bromander plötsligt dyker upp drar jakten igång på allvar. Ganska snart vänds misstankarna mot en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon av kvinnorna som kräver hämnd? Eller ligger hotet närmare än så?

Jag tycker:
Detta är Frida Moistos debutroman. Hon kallar den själv för en Jönköpingsdeckare och för mig är det extra kul att läsa när den utspelar sig i Jönköping, där jag både gått i skola och jobbar sedan många år. Man känner direkt igen sig och ser miljöerna framför sig hel tiden.

I dedikationen på första sidan står det: ”Till Anna! Håll i hatten” och det behöver man göra, för här går det i 120! Det är stundtals rått och brutalt och det är svårt att inte bli berörd av Lisa Engströms karaktär. Men det är bra, riktigt bra till och med! Flera gånger får jag samma intensiva känsla som när jag sett Bron på TV och det är ett gott betyg.

Boken rekommenderas varmt och jag ser verkligen fram emot att läsa fler av Fridas böcker!

Mitt betyg blev ☕️☕️☕️☕️☕️ av 5 möjliga.

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Den är riktigt spännande.
2. Den utspelar sig i mina hemtrakter .
3. Den är omöjlig att lägga ifrån sig.

Fakta:
Antal sidor: 433
Utgivningsår: 2018

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Stort tack till författaren själv för recensionsexemplaret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *