En smakebit på söndag

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är numera bloggen Betraktninger – tanker om boker.  En av böckerna jag läser just nu heter Mitt hjärtas oro och är skriven av Malou von Sivers.

Smakbiten är hämtad från sidan 20:

”Se mig i ögonen, pojke. Jag vill att du arbetar hårt för att lära dig hantverket. Du är äldst och det är du som ska ta över firman när jag inte längre finns i livet. Förstått? Du ska se till att firman inte bara lever vidare utan blomstrar. Det här är ett familjeföretag och så ska det förbli. Förstått?”

Axel nickade igen. Han kunde faderns ord utantill. I början hade Axel känt sig utvald när fadern kallade till samtal och ansträngt sig för att imponera genom att ställa frågor, men det dröjde inte länge förrän han insåg att det inte tjänade något till. Fadern lyssnade ändå inte.

Spara

Spara

8 svar på ”En smakebit på söndag

  1. det där var nog väldigt vanligt förr. och det kanske förkommer nu också, men det är tungt när föräldrarna tar för givet att barnen ska fortsätta deras värv. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *