Edenbrooke

För någon vecka sedan läste jag ut Edenbrooke av Julianne Donaldson och här är mina tankar om boken:

Handling:
Marianne Daventry är olycklig. Hennes mor har omkommit i en olycka och hennes far har i djup sorg flytt till Frankrike och placerat ut sina tvillingdöttrar hos släktingar. Marianne är hos sin mormor i Bath och systern Cecily är hos en kusin i London.Marianne längtar efter sin syster och när Cecily erbjuder henne att följa med till en väninnas herrgård på landet, Edenbrooke, blir hon överlycklig. Föga anar hon att det kommer blir en dramatisk sommar som för alltid kommer att förändra hennes liv.

Jag tycker:
Detta är en härlig klassisk kärlekshistoria med stor inspiration från Jane Austen utan att för den skull vara någon kopia. Det är snarare så att den utspelar sig i samma tid och samma typ av miljö som Jane Austens böcker.

Dialogen är rapp och underhållande och jag kommer på mig själv med att fnissa förtjust vid flera tillfällen när jag läser. Jag njuter av miljöskildringarna och personbeskrivningarna och önskar att att boken vore lite längre, för jag vill ha mer av det här!

Mitt betyg blir ☕ ☕ ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Tidsepoken den utspelar sig i.
2. Miljöbeskrivningarna.
3. Att den är lättläst och underhållande.

Fakta:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 254
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Stort tack till Louise Bäckelin förlag för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

1 svar på ”Edenbrooke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *