Migränyoga

I april läste jag ut Migränyoga av Per Söder och här är mina tankar om boken (Det är alltid mycket spårare att recensera en faktabok, därför blir det lite kortare än vanligt.):

Handling:
Migrän eller annan svår huvudvärk lider ungefär 1,6 miljoner svenskar av. Det har beräknats att detta kostar samhället 14 miljarder kronor varje år. Migrän och spänningshuvudvärk är gåtfulla sjukdomar och smärttillstånd som ingen läkare riktigt kan förklara. Idag vet man fortfarande inte exakt vad som händer i huvudet när värken sätter in.
Per Söder bestämde sig för 10 år sedan att göra någonting åt sin svåra migrän, efter fyra decennier som präglats av återkommande anfall. Eftersom mediciner inte hjälpte vände han sig till en yogalärare och sattes på ett yogaprogram för att hantera huvudvärken. Efter ett knappt år av daglig yoga hade Per tagit kommandot över huvudvärken och sitt liv. Idag gör han 20 minuter yoga per dag och lever fri från migränsmärtor.

Jag tycker:
Detta är en lättförståelig och praktisk bok som är mycket användbar. Den innehåller både fakta och utförliga instruktioner till yogapass och meditationer. Jag har bara utövat yoga i några månader, men har ändå stor användning av den här boken och har inga problem med att förstå instruktionerna. Huvudvärk och migrän är ständigt återkommande i min vardag, men här har jag fått ett bra verktyg att hantera detta.

Mitt betyg blir ☕ ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Den är lättförståelig.
2. Den är användbar.
3. Den har hjälpt mig!

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 127
Utgivningsår: 2017 (Uppdaterad nyutgåva, ursprungligen 2012)

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

2 svar på ”Migränyoga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *