En smakebit på söndag

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. En av böckerna jag läser nu heter Kakelugnsmordet och är skriven av Lars Ohlson.

Smakbiten är hämtad från sidan 11:

Klockan var strax före ett på eftermiddagen torsdagen den nittonde april 1962. Det var skärtorsdag, sol, åtta grader varmt i luften och den 68-årige Robert Aspelin haltade fram mot Handelsbankens kontor på Fredsgatan vid Gustav Adolfs torg för att träffa den bankjurist som ett par månader tidigare hade knuffat honom utför en trapp och nästan haft ihjäl honom. >> Pass upp för baktrappor <<, hade han skrivit i sina anteckningar efter denna olycksaliga händelse. Han hade aldrig förstått att han råkat ut för ett mordförsök.”

Spara

10 svar på ”En smakebit på söndag

  1. Tack för smakbiten! Den där känner jag till på något sätt, kanske sett och läst om på någon bokblogg, brukar ju vara så numera. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *