Vid ögonblickets slut

I april läste jag ut Vid ögonblickets slut av Åsa Bonelli och här är mina tankar om boken:

Handling:
Det finns vissa ögonblick i livet när allt stannar upp. Där befinner sig Malin i Åsa Bonellis nya roman. Vilka beslut kommer hon att ta och vilka vägar leder dessa till?
Kärlek, en framgångsrik författarkarriär och hälsa. Ingenting saknas i Malins liv.
Det har nu gått över ett år sedan den sommaren då allt ställdes på ända, och trots omvärldens kritiska blickar lever hon och Gustav nu lyckliga i hennes lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. De börjar fundera på att flytta ihop på riktigt och därmed också inte ge efter för näthatet de får utstå. Samtidigt blir Malin presenterad för en jämnårig man som säger sig ha beundrat henne länge på avstånd. Med hjälp av förläggaren Pelle, erbjuder han ett uppdrag hon har svårt att tacka nej till. Han tar med henne på en både inre och yttre resa och ger henne en avgörande lektion i vad som är viktigt i livet. Men trots hans karismatiska personlighet kan inte Malin skaka av sig känslan att han kommer med en dold agenda.
Ute på Möja fortsätter livet att leva sin stilla gång. Herman och Carmencita njuter av att inte längre behöva oroa sig för Malin som äntligen funnit lyckan. Ingen av dem kunde förutspå att allt skulle förändras på bråkdelen av en sekund.

Jag tycker:
Jag läste första boken om Malin – Stanna innan du går förra sommaren och älskade den! Den var en av de tre bästa böckerna jag läste under 2016 och jag har såklart varit väldigt nyfiken på uppföljaren.

Och jag måste säga att det är en mycket bra uppföljare! Jag fick tvinga mig själv att lägga ifrån mig boken då och då för att inte sträckläsa den utan suga på karamellen lite extra.

Jag gillar verkligen Åsa Bonellis sätt att skriva, hon har ett bra flyt och man förs hela tiden framåt utan att det blir segt. Hon har väldigt fina karaktärs- och miljöbeskrivningar och det är lätt att leva sig in i historien, som är så kärleksfullt beskriven.

Boken är lättläst, underhållande och berörande (till tårar!) och historien dröjer sig kvar i minnet. Nu vill jag läsa ännu mer om Malin!

En smakbit på boken hittar du här.

Mitt betyg blir ☕ ☕ ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. De fina karaktärsbeskrivningarna.
2. Att berättelsen inte är förutsägbar, trots att det är feelgood.
3. Historien och karaktärerna dröjer sig kvar och jag vill läsa mer!

Fakta:
Förlag: Ordberoende förlag
Antal sidor: 338
Utgivningsår: 2016

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Ordberoende förlag för recensionsexemplaret, signerat dessutom!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

1 svar på ”Vid ögonblickets slut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *