En smakebit på söndag

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag läser nu heter Något du inte vet att jag vet och är skriven av Birgitta Bergin.

Smakbiten är hämtad från sidan 39:

”Det kurrar i magen. Hon kan till och med höra ljudet, dovt och mullrande. För att inte tala om hur det känns. Hungern river i henne och för ett ögonblick tänker hon på alla människor som svälter på jorden. Ofrivilligt. Själv väljer hon att vara hungrig.
Eller väljer hon verkligen? Inget kan hindra henne från att bre en stor macka, helst en Hönökaka, en halvmåne och ett tjockt lager Bregott, några skivor lagrad herrgårdsost och rökt skinka ovanpå det. Hönökakan ska vara sådär färsk och aningen varm, som om den just tagits ur ugnen. Åh det vattnas i munnen. Och så ett stort glas mjölk till det. Jo, hon vet att mjölk är något som tillhör barndomen, men för Sussie är det himmelskt med mjölk. Det eller en kall öl.”

Spara

7 svar på ”En smakebit på söndag

  1. Jag har inte läst något av Birgitta Bergin, men jag ska ju erkänna att jag har blivit nyfiken på henne, eftersom hon syns så ofta på andra bokbloggar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *