Det havet gömde

I slutet förra veckan läste jag, som första bok i Påskutmaningen, ut Det havet gömde av Cecilia Lindblad och här är mina tankar om boken:

Handling:
Tidigt en morgon hittar en bärstensletare en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?

Monica Blom fick en dramatisk start på jobbet som polis i Vellinge, då hon medverkade i utredningen av två dödsfall. En utredning där hon själv höll på att bli mördarens tredje offer. Monica har precis börjat komma över de traumatiska händelserna när ett nytt mord inträffar. Samtidigt är det någon som förföljer henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig.

Under utredningen dyker det upp ett samband med ett mord på en flicka för mer än tjugo år sedan. Hennes kropp hittades i en säck i Falsterbokanalen. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?

Monicas väninna, Charlotte, har en dotter som är svårt sjuk i anorexia. Samtidigt som Charlotte kämpar för att dottern ska bli frisk hamnar hennes äktenskap med Peter i kris och Peter närmar sig Monica, som han tidigare har haft en kort relation med.

Jag tycker:
Detta är inte bara en spänningsroman, utan snuddar även lite vid feelgood. Bland morden (för det är faktiskt fler än ett) ryms en historia om relationer, otrohet och föräldraskap när det är som tuffast.

Boken är lättläst och välskriven och miljöskildringarna är vackra. Den är till och med ännu bättre än första delen, Och sedan aldrig mer som jag läst tidigare. Man får lära känna Monika ytterligare lite och jag ser fram emot att fortsätta med det i nästa(?) bok.

Ett extra plus får boken för det fina omslaget!

Mitt betyg blir ☕ ☕ ☕ ☕  av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Boken är väldigt spännande.
2. Man lär känna Monika bättre och bättre i varje bok.
3. Att spänningen blandas upp med annat.

Fakta:
Förlag: Hoi förlag
Antal sidor: 251
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

1 svar på ”Det havet gömde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *