En smakebit på söndag

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag läser nu heter Mördar-Anders och hans vänner och är skriven av Jonas Jonasson.

Smakbiten är hämtad från sidan 33:

Han som kallades greven stod inte att finna i adelskalendern. Faktum är att han inte stod att finna någonstans. Han hade närmare sjuhundra tusen kronor i obetalda skulder till Skatteverket, men hur mycket myndigheterna än påpekade det i brev sända till grevens senast uppgivna adress på Mabini Street i Filippinernas huvudstad Manilla, kom det aldrig några pengar i retur. Eller något annat. Skatteverket kunde ju inte veta att adressen var vald på måfå, att delgivningsbreven hamnade hos en lokal fiskhandlare som öppnade dem och använde dem till att slå in tigerräkor och bläckfisk.

Spara

Spara

1 svar på ”En smakebit på söndag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *