Kärleken kommer och kärleken går

För ett par dagar sedan läste jag ut Kärleken kommer och kärleken går av Stefan Åberg. Här kommer en recension av boken.

Handling:
Ingen kunde riktigt fånga Ernas hjärta tills Robert kom in i hennes liv. En förälskelse en bit upp i medelåldern. Men det är sju år sedan och visst inser hon att den där första uppblossande passionen inte kan vara för evigt, men därifrån till den verklighet hon nu lever i är steget långt, alldeles för långt. Men Robert älskar ju Erna. Hur skulle han liv se ut utan henne? Bara tanken känns orimlig. Trots detta tvingas han inse att deras förhållande ofta balanserar mycket nära avgrunden.Kan kryssningen han planerar stoppa den nedåtgående spiralen och bli den vänd-punkt han hoppas?Samtidigt uppvisar dottern Cecilias äktenskap oroande tecken. Svärsonen Andre-as som tog Cecilia med storm sex år tidigare har blivit allt mer kontrollerande och oberäknelig. All hans övertid, handlar den verkligen bara om arbete? Så dyker Björn upp och Erna ser beundran i hans ögon. Att få sådana blickar från en snygg vältränad fyrtioåring, kan göra underverk för en femtioårig kvinna med begynnande åldersnoja. Att hon samtidigt känner sig mer ensam än någonsin är en farlig kombination.Kärleken kommer och kärleken går är en fristående uppföljare till Vid fyrtio börjar livet och utspelar sig drygt femton år senare.  

Jag tycker:
Jag uppfattade boken som något rörig och jag hade svårt att riktigt få sympati för någon av karaktärerna i boken. De kanske var lite ”för realistiskt” beskrivna för att platsa i en klassisk feelgood-roman.

Jag har ju en tonåring och hör en hel del om hennes dagar i skolan. Bilden av skolans värld kändes väldigt realistisk och man kan verkligen se de slitna lärarna som är trötta på utvecklingen som skett i skolan de senaste åren framför sig.

Ändå måste jag säga att boken bjuder på trevlig läsning och jag hade svårt att lägga den ifrån mig när jag väl kom in i den.

Mitt betyg blir  ☕ ☕ ☕  av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Att bokens huvudpersoner befinner sig mitt i livet.
2. Att den känns realistisk.
3. Att den var fängslande.

Fakta:
Förlag: Andra Rum Förlag
Antal sidor: 296
Utgivningsår: 2016

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till författaren själv för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

1 svar på ”Kärleken kommer och kärleken går

  1. Pingback: Mars månads läsning |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *