En smakebit på söndag

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag läser nu heter Florence Stephens förlorade värld och är skriven av Lena Ebervall och Per E Samuelson.

”Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp.

Men livet igenom hade hon en stor svaghet – sin starka kärlek till kungahuset – och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant.

”Husebysaken” blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike. Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv.”

Smakbiten är hämtad från sidan 109:

”En som med hull och hår bejakade det nymodiga tjugotalet var prins Carl junior. Det var sannerligen hans årtionde, en tid, som liksom prinsens tillvaro, präglades av glädje, dans och lättsinne.
Carl jr tycktes ha blivit rörd av en gyllene gudom vid sin födelse. Han hade allt. Han var lång och välväxt, med ett ljust, soligt utseende, tjockt bakåtstruket hår, fylliga läppar, de blekblå ögon som vissa av Bernadottarna hade. Han var gjord för charleston, tokiga partyn och upptåg, fräsiga sportbilar. Alla de gladaste flickorna frågade efter Carl jr. Alla ungherrarna hade Carls sinne för mode som rättesnöre. Han var alltid festens centrum. Det blev helt enkelt inte roligt förrän Carl Bernadotte var på plats.”

Spara

Spara

9 svar på ”En smakebit på söndag

  1. vad är det för spännande ni ska göra på er framsida?
    Mysigt att hålla på ute när vädret är bättre
    de pratade om snö i början utav veckan ja låtsas inte höra ha ha

    fin start på veckan kram

  2. Jag har en annan bok av Lena Ebervall och Per E Samuelson liggande, som jag inte läst än. Om jag har förstått det rätt så skriver de om verkliga händelser.

    • Ja, den här boken är i alla fall baserad på verkliga händelser. Det gör ju den än mer spännande tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *