Barnböcker från Idus förlag

Jag har ju tre barn. En tonårstjej på snart 15 år, en kille på 4,5 år och en tjej som snart fyller 6 år. Det går åt mycket bilderböcker här hemma för de små är riktiga bokslukare och älskar när man läser för dem. Här har jag läst och tyckt tillsammans med mina två minsta.

Detta härliga bokpaket fick vi från Idus förlag och här tänkte jag beskriva böckerna.

Oren och Skrot & Korn har jag ännu inte hunnit läsa (och de är såklart inte tänkta som läsning åt de små utan snarare till mig själv) så där får jag återkomma med omdöme.

Ada Granat och de svarta hålen av Henrik Almqvist
Handling:
Det finns många svarta hål, vissa finns i rymden medan andra finns i tänderna. Och så finns det vissa som man inte kan se men som känns, i magen. I den här historien om Ada Granat får vi följa med på en fartfylld resa mellan tandvärk, arga farbröder och snälla lappar.

Vi tycker:
Den här boken passade bättre för min tjej som snart ska börja skolan. Hon tyckte att Ada var modig fast också väldigt busig. Man får sig en tankeställare om vad som är rätt och fel och hur det känns när man gör något som inte är bra.

Paradisa Pettersson rycker ut av Andreas Hasselberg
Handling:
När det ringer i brandlarmet på en brandstation i den allra största staden så är det bråttom. Ett barn är instängt i en villa som brinner.
Följ med när Paradisa Petterson och hennes kollegor sätter full fart och se om de lyckas släcka elden och rädda barnet.
En bok om en spännande brandutryckning, men också en bok om normer och att vem som helst kan bli vad den vill, oavsett kön.

Vi tycker:
Den här boken tycker båda de små barnen är spännande. Jag gillar att den är realistisk och lärorik och att den visar att man faktiskt kan bli precis vad man vill!

Jag ska aldrig sluta cykla av Ulrika Gustafsson
Handling:
Har gamla människor alltid varit vithåriga och långsamma?
Eller har de också varit vilda barn någon gång?
Och måste man sluta busa och leka bara för att man blir vuxen?
Det här är en varm berättelse om en liten flicka och hennes jättegamla gammelfarmor. Man kan verkligen inte tro att hon någonsin varit ung och busig. Har hon det?

Vi tycker:
Den här boken lockar till mycket diskussioner och funderingar om vad som händer när man blir gammal. Mina barn kopplade dock direkt ihop historien med deras mormor som gick bort för ett halvår sedan och de blev lite ledsna och fundersamma när vi läste.

Vildas vilda ben av Petra Sandberg Holstensson
Handling:
Varför ska det vara så svårt att sitta stilla och vara tyst när man måste?
Vildas ben är som poppande popcorn och när fröken säger att klassen ska sitta stilla och lyssna så kommer Vilda alltid på tusenmiljarder saker hon vill berätta om. Viktiga saker. Superviktiga.

Vi tycker:
Detta blev snabbt en storfavorit hos min lille kille (som också har vilda ben). Han fnissar och känner igen sig och vill höra boken om och om igen. Den är väldigt rolig att läsa och lockar till diskussion med honom och det är alltid kul när en bok gör det.

Tack till Idus förlag för de fina recensionsexemplaren!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

3 svar på ”Barnböcker från Idus förlag

  1. Pingback: Emmalill Frank » Blog Archive » Fin recension…

  2. Nu är mina så stora så de läser själva böcker de lånar oftast numera i skolan på låntiden som de har en gång i veckan . När de va mindre va vi typ på stora bibblan i stan o låndade var vecka massvis.

    *va du ofta i huskvarna kom ihåg din mamma jobbade väl där ?
    kram o fin fortsättning på helgen

    glömde säga fin ny blogg kramiz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *