Labyrint – vägen in

I dagarna läste jag ut Labyrint – Vägen in av Karin Pasche. Här är mina tankar om boken.

Handling:
Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare.

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda.

Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.

Jag tycker:
Detta är så otroligt spännande och boken är svår att lägga ifrån sig så där så att man åker en hållplats extra med bussen bara för att få fortsätta läsa. Man bara längtar efter att få läsa vidare.

Kapitlen var korta och varje kapitel handlade om antingen Julia, Jake eller Job. Det är en berättarstil som tilltalar mig därför att den ger berättelsen flyt och för den framåt. Karin Pasche är en duktig berättare med ett målande språk. Man får nästan känslan av att själv känna yrsel eller se hallucinationer när hon beskriver Julias ”anfall”.

Det mystiska i boken tilltalar mig. Den är realistisk och nutida men har oförklarliga och spännande delar som för tankarna mot hemliga sällskap och magi.

Tack och lov att detta är första delen i en serie för jag vill definitivt ha mer!

Mitt betyg blir  ☕ ☕ ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Att den är så otroligt spännande.
2. Att den är så fängslande.
3. Att den känns realistisk men samtidigt mystisk.

Fakta:
Förlag: Hoi förlag
Antal sidor: 387
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *