Hemma hos Bettan

I dagarna läste jag ut Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz. Här är mina tankar om boken.

Handling:
”Men då åker vi väl dit då. Till 70-talet. Kan ni på lördag?”

De tre barndomsvännerna Bettan, Matte och Carina har fastnat i en grå vardag. Bettan drömmer om att öppna inredningsbutik men harvar på som busschaufför, Mattes författarkarriär vill aldrig riktigt ta fart och Carinas glamorösa liv slås i spillror när hon erbjuds avgångsvederlag från sitt chefsjobb.

De bestämmer sig för att åka tillbaka i tiden, till utsvängda jeans, blå Blend och Kiss. Till Bettans sommarställe där allting en gång började, och där en missuppfattning kommer att leda till den perfekta affärsidén – en retro-retreat för tilltufsade själar.

Hemma hos Bettan kommer få dig att skratta, gråta och känna igen dig. Det är en feelgood-roman om att hitta tillbaka till känslan av att allt är möjligt, om bygemenskap och – om kärlek.

Jag tycker:
Boken handlar ju om tre 54-åriga vänner varav en är man och faktiskt berättarrösten i historien! Feelgood ur ett manligt perspektiv hör ju inte till det vanligaste. Men det gör i det här fallet boken lite mindre förutsägbar.

Detta är verkligen en mysig bok. En underhållande bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Man vill hela tiden veta hur det går för Matte, Carina och Bettan. Man skulle kunna tycka att det är som upplagt för ett triangeldrama med två tjejer och en kille, men det uteblir! Boken är som sagt mysig, smårolig och faktiskt väldigt konfliktlös.

Något som är väldigt kul med boken är all retro. Jag är ju själv född på 70-talet och minns eller har åtminstone sett bilder på en hel del av de saker som är med.

Mitt betyg blir   ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. All retro som gör den kul.
2. Att den gör mig glad.
3. Att berättarrösten är en man.

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *