Hett i hyllan # 6

Det var längesedan nu, men jag tänkte köra igång igen med veckans ”Hett i hyllan” – inspirerad av Bokföring enligt Monika . Hon skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Hotellet i hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford köpte jag typ 2014 som en sån där ”Köp 4 pocket, betala för 3” som de har på Akademibokhandeln. De andra blev lästa, men just denna har blivit kvar, oläst.

Så här står det om handlingen:
”Seattle, 1986: Henry Lee ansluter sig till en folkmassa utanför Hotel Panama, som en gång var en portal till den japanska stadsdelen. Hotellet har varit stängt i årtionden, men den nya ägaren har gjort ett otroligt fynd i hotellets källare – tillhörigheter från japanska familjer, som blivit kvarlämnade då familjerna samlades ihop och skickades till interneringsläger efter angreppet på Pearl Harbor 1941.Åsynen av de efterlämnade föremålen tar Henry tillbaka till barndomen i 1940-talets Chinatown, under kulmen av andra världskriget. Han växer upp i en värld av förvirring och spänning. Fadern är besatt av kriget i Kina och uppfostrar Henry som en amerikan. På den exklusiva skolan han sätts i, omgiven av vita barn som ignorerar honom, möter han den unga, kvinnliga studenten Keiko Okabe. Mitt i kaoset av utegångsförbud, mörkläggning och FBI-razzior utvecklar Henry och Keiko ett starkt vänskapsband och en oskyldig kärlek som överskrider förfädernas uråldriga fördomar. Efter att Keiko och hennes familj förts bort till interneringslägren lämnas hon och Henry endast med förhoppningen om att kriget kommer att ta slut, och attderas löfte till varandra kommer att kunna hållas.Idag, ett människoliv senare och med brutna löften bakom sig, börjar Henry leta efter familjen Okabes tillhörigheter i hotellets mörka källare. I hopp om att hitta en förklaring till sin fars handlingar söker han efter något som kan hjälpa honom konfrontera de val han gjort för många år sedan. Ett vackert och känslosamt mästerverk. En bok alla kommer att tala om, och den bästa du kommer att läsa i år. USA Today ”

Jag förstår varför jag köpte den och funderar på att stoppa in den i nästa års hyllvärmar-utmaning, så att den blir läst. Har du läst boken och skulle du i så fall rekommendera den?

6 svar på ”Hett i hyllan # 6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *