Hett i hyllan # 3

Det är dags för veckans ”Hett i hyllan” – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ordets makt och vanmakt av Jan Guillou (från 2009) har stått i min hylla sedan någon gång 2013-2014, då jag köpte den på bokrean tror jag. Jag tror att anledningen till att den står oläst är att jag har lite svårt för Jan Guillou och hans berättarstil. Jag vill dock läsa den här – någon gång!

Så här står det om handlingen:

”I boken berättar Jan Guillou om sina fiaskon och succéer och om sina journalistiska förebilder, som t ex den erfarne tidningsmannen Edgar Antonsson och kvällstidningslegenden Arne Lemberg. Vägen går via Folket i Bild/Kulturfront, där bland andra Jan Myrdal kom att spela en stor roll i hans yrkesmässiga utveckling, och leder fram till arbetet med de oerhört älskade bokserierna om Hamilton och Arn Magnusson som gjorde Jan Guillou till den mest sålda romanförfattaren i Sverige någonsin.”

Har du läst den?

Spara

Spara

1 svar på ”Hett i hyllan # 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *