Se mig Medusa

I påskas läste jag ut Se mig Medusa av Torkil Damhaug och här är mina tankar om boken:

Handling:
Vi är bundna till varandra. Det var det du ville säga den där gången du berättade om tvillingarna som ingen kunde skilja åt. Det spelar ingen roll hur mycket du låtit mig dö i dina tankar.

Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt … utom Axel Glenne.

Se mig, Medusa är en psykologisk spänningsroman om skuld och hämnd. Med sitt fantastiska språk och sin djupgående förståelse för människan leder och förvillar Torkil Damhaug läsaren genom utredningens och psykets labyrinter.

Jag tycker:
Boken är otroligt välskriven med jättefina karaktärs- och miljöskildringar. Det är lite samma känsla över den som succéserien Bron.

Historien är så spännande och så otäckt att det är helt omöjligt att lägga ifrån sig boken. Man måste bara läsa ett kapitel till! Flera gånger tar historien nya vändningar och man tvivlar till slut på sin egen slutledningsförmåga som läsare. Upplösningen är dessutom totalt oväntad och ack så ruggig.

Detta är den första boken jag läst av Torkil Damhaug, trots att han gett ut 10 stycken tidigare. Detta är dock den första som översatts till svenska.

Mitt betyg blir ☕ ☕ ☕ ☕ ☕ av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Karaktärerna
2. Att den är så välskriven
3. Det totalt oväntade slutet.

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 405
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

3 svar på ”Se mig Medusa

  1. Pingback: Månadens bästa bok april |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *