Florence Stephens förlorade värld

I slutet av mars läste jag ut Florence Stephens förlorade värld av Lena Ebervall och Per E Samuelsson och här är mina tankar om boken:

Handling:
Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp.
Men livet igenom hade hon en stor svaghet – sin starka kärlek till kungahuset – och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant.
Husebysaken blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike.
Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv.

Jag tycker:

Detta är en mycket fängslande bok om ett otroligt rikt livsöde. Florence Stephens levde nästan 100 år på Huseby bruk och umgicks både med kungafamiljen och upplevde två världskrig. Det känns som en riktig saga, men en sann sådan. Vad som gör det extra spännande är när jag pratade med pappa om boken så minns han hur det pratades och vad som stod i tidningarna om detta och det gör historien ännu mera levande.

Mitt betyg blir  ☕ ☕ ☕ ☕  av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Att boken är väldigt välskriven.
2. Även om historien är faktaspäckad då är den lättläst.
3. Man lär sig en hel del om Sveriges historia.

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 340
Utgivningsår: 2016

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

2 svar på ”Florence Stephens förlorade värld

  1. Denna låter riktigt intressant, bor ju även i närheten av Huseby bruk så det gör det ju lite extra spännande. Jag skriver upp den på läslistan =) Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *