Helgfrågan vecka 13

Mia undrar i helgfrågan denna veckan:

Har du någon form av läsplanering?
Är det viktigt med en planering?
Jag försöker planera min läsning månadsvis. 5-6 böcker brukar planen ligga på och ibland blir det fler, ibland färre som jag faktiskt läser. Mycket av planeringen gäller recensionsexemplar, så att jag ska få tid till att recensera dem inom rimlig tid. Men om jag inte har lust att läsa den bok som ligger härnäst i planeringen så tar jag helt enkelt en annan.

För mig är det ganska viktigt med en läsplanering. Om jag inte planerar och inte vet vilken bok jag ska fortsätta med när jag läst ut en så är risken att det tar ett par dagar innan jag påbörjar en ny och jag kommer in i en lässvacka.

Hur gör du?

Fler svar på veckans helgfråga hittar du hos Mias Bokhörna.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

9 svar på ”Helgfrågan vecka 13

    • Jag läser mest på bussen till och från jobbet. Där blir det minst en timma varje dag… sedan är ljudböcker min bästa vän medan jag gör hushållssysslor.
      Jag har förresten problem att kommentera på din blogg eftersom den kräver google-konto…

  1. Jag tycker om att planera och gör både månadsplaneringar och veckoplaneringar. Det gör jag som bara för skojs skull och för att hålla lite koll på vad jag läser 🙂

  2. Jag planerar en hel del kring jobbläsning, bokcirkelläsning och allt annat som rör jobbet, funkar inte annars, men när det gäller den privata nöjes läsningen så ser det lite annorlunda ut. Då läser jag oftast det jag känner för i stunden och även om jag gör vill-läsa listor så blir det nästan aldrig som jag tänkt. 😉

  3. Har för det mesta flera böcker på gång samtidigt… inte tänkt på det som någon sorts planering, men det kanske det alltså är, i miniatyr liksom. 😀

  4. Jag planerar också min läsning, men jag brukar bara välja ut fyra böcker varje månad och det är ungefär hälften av vad jag brukar hinna. Avskyr att bli stressad 🙂

  5. Jag skulle inte säga att jag planerar min läsning. Jag gör det när jag har en bokcirkelbok som ska läsas eller när det är en biblioteksbok med kort lånetid (och som jag väldigt gärna vill läsa) så prioriteras den. Annars har jag för det mesta en läshög från biblioteket och hyllan full med än så länge olästa böcker så jag plockar det jag känner för. Kanske har jag ibland en tanke på vilken bok jag ska läsa härnäst men det kan ändras snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *