In i minsta detalj

I går läste jag ut In i minsta detalj av Kristin Emilsson och här är mina tankar om boken:

Handling:
Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – och ingenting har lämnats åt slumpen.
Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om deras perfekta tillvaro och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad Idemåla.

I Idemåla – den lilla småländska utflyttningsorten (som en gång under nittiotalet blev utsett till Sveriges tråkigaste kommun och sedan dess har glasbruket, simhallen, bokhandeln och videobutiken lagt ner) försöker de finna sig till rätta i småstadens tempo.
Snart inser dock Freja att allt inte är så lugnt i Idemåla som det först framstår. Under ytan döljer sig mörka hemligheter i vilka Antons familj spelar en betydande roll. Och när Freja börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i Antons förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om.

Jag tycker:
Jag tycker om Kristin Emilssons sätt att skriva. Det känns självklart och otvunget på något sätt. Boken är väldigt välskriven och inte så förutsägbar som en del feelgod kan vara. För det är precis vad detta är, en svensk feelgood roman på hög nivå.

Detta är en riktig sträckläsningsbok. Den är väldigt lättläst och underhållande. En av sakerna som tilltalar mig är att den visar på spänningarna mellan landsbygd och storstad och väldigt realistiskt beskriver både livet i storstaden och i det gamla brukssamhället.

Man hålls lite på halster och historien tar många oväntade vändningar innan man når det lyckliga slutet. Nu vill jag läsa mer av Kristin Emilsson!

Mitt betyg blir  ☕ ☕ ☕ ☕  av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Jag tyckte mycket om karaktärerna i boken.
2. Miljöerna (speciellt Idemåla) var väldigt fint beskrivna.
3. Att boken inte var förutsägbar.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 353
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

2 svar på ”In i minsta detalj

  1. Pingback: “En svensk feelgood roman på hög nivå” | KRISTIN EMILSSON

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *