Brev till min dotter

Innan helgen läste jag ut antologin Brev till min dotter, red Elcim Yilmaz.

Handling:
Hur delar vi med oss av vår livserfarenhet till våra barn? Hur berättar vi för våra döttrar om de misstag vi gjort? Saker vi skäms över, som vi ångrar. Lika svårt kan det vara att prata om det vi är stolta över. Höjdpunkter i livet, smarta val vi gjort, klokskap vi samlat på oss. Det kan vara besvärligt att hitta det rätta tillfället för sådana samtal.

Den här antologin är tänkt att vara en inspirationskälla som belyser den starka men också svåra relationen mellan kvinnor som spänner över generationerna. Några av Sveriges absolut bästa skribenter har tillsammans skapat en spännande, stark och stolt samling texter, skrivna av mödrar till döttrar. Texter om unika erfarenheter de vill förmedla till sina döttrar, kloka råd, smärtsamma upplevelser, triumfer och nederlag.

Bland de medverkande finns Elaine Eksvärd, Mia Skäringer, Therése Söderlind, Martina Montelius, Märta Tikkanen, Katarina Mazetti, Maxida Märak, Carolina Neurath och Alexandra Pascalidou. Elcim Yilmaz är redaktör för boken.

Jag tycker:
En antologi som den här är svår att recensera. Hur kan man ha synpunkter på de tankar och känslor som författarna vill dela med sig av till sina barn? Det är bara att läsa och njuta av denna viktiga bok!

Som mamma till två döttrar är det svårt att inte bli berörd. Jag kan erkänna att jag storlipade redan på sidan två… Den är kärleksfullt och uppriktigt skriven och även om stilarna på breven varierar stort så är budskapet detsamma: älska dig själv och tro på dig själv. Du äger ditt liv och din kropp.

Som mamma till både flickor och en pojke så landar dock ett budskap tyngre hos mig: som pojkmamma så har jag ett viktigt ansvar att uppfostra min son till en klok och förstående man!

Mitt betyg blir  ☕ ☕ ☕ ☕  av 5 möjliga!

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Att den berör.
2. Variationen bland författarna.
3. All den kärlek som genomsyrar boken.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2017

Finns att köpa hos Adlibris eller Bokus.

Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret!

Spara

Spara

2 svar på ”Brev till min dotter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *