Helgfrågan vecka 11

Jag tänkte hoppa på Helgfrågan som Mias bokhörna håller i. Den här veckan undrar Mia:

Vad tror du omslaget har för betydelse när man köper en bok?

För mig har nog omslaget ganska så stor betydelse, i alla fall om det är en för mig okänd författare. Jag plockar inte ens upp en bok i bokhandeln för att läsa baksidestexten om inte omslaget lockar.

Undantaget är om det är en författare jag vanligtvis gillar, då spelar omslaget ingen som helst roll. Eller om det är en bok jag fått rekommenderad och handlingen verkar tilltala mig, då spelar det heller ingen direkt roll.

Vad tycker du?

Spara

Spara

2 svar på ”Helgfrågan vecka 11

  1. Omslaget spelar bara roll för mig när jag ser böcker på håll, då är det färg och form som lockar. När jag väl plockat upp boken och läst baksidetexten så bryr jag mig inte längre om hur boken ser ut 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *